Banana kolač sa borovnicama

Priprema

Zagrejte rernu na 170–180°C. Podmažite i obložite papirom za pečenje pravougaoni kalup za pečenje dimenzija 24 x 10 cm. Stavite sve sastojke osim borovnica u posudu blendera.

Čvrsto zatvorite poklopac i blendirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte borovnice u smesu i prelijte testo u pripremljeni kalup. Pecite 40–45 minuta. Proverite da li je kolač gotov tako što ćete u sredinu ubosti drveni ili metalni štapić – trebalo bi da izađe čist. Ostavite kolač da se hladi 10 minuta, zatim ga izvadite iz kalupa i sačekajte da se potpuno ohladi.

Saveti. Za začinjeniji ukus dodajte karanfilić, prstohvat cimeta ili hrskave orašaste plodove. Komade ovog kolača možete tostirati!

Sastojci

3 zrela banana
¾ šolje (100 g) spelte
¾ šolje (100 g) ovsene brašna (može se zameniti speltom)
½ šolje (120 ml) gazirane mineralne vode
¾ šolje (80 g) sirupa (od cvekle, javora ili drugog)
2 kašičice praška za pecivo
¾ šolje (80 g) zamrznutih borovnica

Leave a Reply