Priprema
Zagrejte rernu na 180°C.
Blago podmažite i pospite brašnom kalup za kolače.
Stavite u posudu miksera – tikvu, šećer, jaja, jabukovo pire i ulje. Pričvrstite nastavak za lopaticu na mikser i na niskoj brzini pomešajte sve sastojke.
U drugoj posudi, pomešajte brašno i začine; postepeno dodajte u smešu od tikve. Dodajte naseckane jabuke i ponovo promešajte.
Prebacite testo u kalup.
Pecite 50-55 minuta ili dok čačkalica, umetnuta u sredinu, ne izađe čista.
Sastojci
Za kolač
420 g pirea od tikve
1 1/2 šolje šećera
4 jaja
1/2 šolje jabukovog pirea
1/2 šolje biljnog ulja
2 šolje brašna
1 kašičica mlevenog cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/4 kašičice mlevenog đumbira
1/4 kašičice mlevenog karanfilića
1/2 kašičice soli
1 srednja jabuka, oguljena i naseckana
Za glazuru
100 g mekog krem sira
1/2 šolje putera, omekšanog
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 šolja šećera u prahu
3/4 šolje masne pavlake za šlag
Čokoladne mrvice po želji