Slatki kukuruzni kolač

Priprema

Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite pleh za pečenje veličine 22×33 cm.

Dodajte sve sastojke osim praška za pecivo u blender. Uključite režim PULSE na 4 pulsiranja da se sastojci pomešaju. Skinite poklopac, dodajte prašak za pecivo i mešajte na brzini 5 tokom 40 sekundi (testo će biti vrlo tečno i penasto).

Sipajte testo u pripremljeni pleh za pečenje. Pecite 40-45 minuta (okrećući pleh), ili dok gornji deo blago ne naraste, ne postane zlatno-braon i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

Izvadite kolač iz rerne i stavite ga na rešetku za hlađenje.

Preliv: Pomešajte cimet i šećer u prahu zajedno. Dok je kolač još topao, ravnomerno prosijte mešavinu po vrhu kolača. Ostavite kolač da stoji oko 15 minuta pre nego što ga isečete na kvadrate i poslužite.

Sastojci
Za kolač
1 šolja (160 g) sitnog kukuruznog brašna
3 kašike (30 g) univerzalnog brašna, plus još za pleh
2 šolje (470 ml) nezaslađenog kokosovog mleka
1 šolja + 1 kašika (397 g) zaslađenog kondenzovanog mleka
3 (180 g) velika jaja, sobne temperature
⅓ šolje (69 g) kristal šećera
2 kašike (30 g) neslanog putera, sobne temperature
¾ šolje (93 g) rendanog parmezana
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica praška za pecivo
Za preliv
3 kašike šećera u prahu
2 kašičice mlevenog cimeta

Leave a Reply