Priprema
U posudi srednje veličine, rastopite kokosovo i kikirikijevo ulje u mikrotalasnoj pećnici oko 40 sekundi.
U posudi miksera KitchenAid, koristeći metlicu za mućenje, umutite zajedno rastopljeno kokosovo ulje, kikirikijevo ulje, javorov sirup, jaje i ekstrakt vanile tokom 30 sekundi na brzini četiri.
Zamenite metlicu nastavkom za mešanje i dodajte preostale suve sastojke u posudu: ovsene pahuljice, brašno, sodu bikarbonu, cimet, chia semenke i suvo grožđe. Mešajte sastojke na niskoj brzini dok se ne sjedine.
Sastojci
1/2 šolje kokosovog ulja
1/3 šolje kikirikijevog ulja
1/2 šolje javorovog sirupa
1 veliko jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
1 1/3 šolje ovsenih pahuljica
1 1/4 šolje integralnog pšeničnog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kašika chia semenki
1/2 šolje suvog grožđa